sky preloader

Vesti

MAC i UNICEF sarađuju i na trećem izdanju ceremonije Udruženo za poboljšanje mentalnog zdravlja dece i mladih

Lokacija Štark Arena

Datum održavanja 25. January, 2023 - 26. January, 2023

Najveća regionalna manifestacija dodele muzičkih priznanja Music Awards Ceremony (MAC) powered by MaxBet u organizaciji Skymusic-a, po treći put se održava 25. i 26. januara u Štark Areni. Nastupi predstavnika muzičke elite pop, alternativne pop, rock, rap/hip-hop, world music i narodne muzike pokoriće MAC scenu prvog dana, dok su nastupi najvećih muzičkih idola trap, drill, balkan drill urban pop i pop-folk muzike rezervisani za drugi dan ceremonije. Kao i u prethodnim izdanjima, i MAC 2023 realizuje se u saradnji sa UNICEF-om, ove godine za  program „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“.

Kako je saopšteno iz Skymusic-a, jedina kategorija u kojoj će se glasanje obavljati putem SMS-a je ALBUM, a sav prihod biće preusmeren UNICEF-u za ovu svrhu.

„Pored nemerljivog doprinosa razvoju muzičke industrije regiona, uz afirmisanje izuzetnosti, saradnje, tolerancije i različitosti, želeli smo da iskoristimo snagu koju imamo i svojim angažmanom pomognemo pri podizanju svesti kada su u pitanju neki od aktuelnih problema koji pogađaju mlađu populaciju. Naš partner je od samog početka bio UNICEF, a ove godine usmereni smo na mentalno zdravlje mladih. To je tema koja je s pandemijom još više aktuelizovana, i pred kojom ne smemo da zatvaramo oči. Drago mi je da Skymusic i MAC aktivno mogu da učestvuju u poboljšanju kvaliteta života mladih, zato smo odlučili da sav prihod od SMS glasova preusmerimo UNICEF-u, sa kojim imamo odličnu saradnju, još od prvog izdanja ceremonije“ – rekao je Milenko Škarić, vlasnik i osnivač Skymusic-a.   

„Zadovoljstvo nam je da nastavimo saradnju sa Music Awards Ceremony (MAC) i Skymusic-om. Ove godine, naša saradnja se fokusira na podršku programu „Unapredjenje mentalnog zdravlja dece i mladih“. Veoma je važno da ovako veliki i značajni događaji imaju i aspekt humanosti. Ogromna medijska pažnja koju ovajdogađaj ima i impozantan broj učesnika omogućavaju da humani aspekt događaja skrene pažnju šire javnosti na neke od važnih problema sa kojima se suočavaju deca i mladi, kao i da se finansijski pomogne u rešavaju tih problema“, izjavila je Dejana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Glasanje za nominacije u čak 20 kategorija obavlja se online, putem zvaničnog YouTube kanala manifestacije i potpuno je besplatno, a uskoro kreće i glasanje na sajtu MAC-a. Izuzetak je kategorija ALBUM, za koju se glasa isključivo putem SMS poruke. Poruka se može poslati na broj 9009 po ceni od 200 dinara i važi za sve mreže. Ovo je jedina kategorija za koju ne postoji ograničen broj glasova.

Datum objavljivanja 09. January, 2023


Slične vesti Saznajte više_