sky preloader

Vesti

Sutra počinje Guča festival Sve je spremno za spektakl

Lokacija Guča

Datum objavljivanja 08. August, 2023

Jedan dan deli nas od najiščekivanijeg događaja godine – Guča festivala, a slike sa terena potvrđuju da je sve spremno za vrhunsku zabavu i najveću trubačku feštu na svetu. 

Bina na Glavnom stadionu je postavljena, a za gotovo 24 sata upravo na ovom mestu očekuju nas koncerti najvećih regionalnih zvezda folk muzike, kao i nastupi najboljih trubačkih orkestara Srbije. Već sutra, u okviru Predsaborskih dana, na pozornici Glavnog stadiona nastupiće Aco Pejović, dok će Aleksandra Prijović u četvrtak veče fantastičnim koncertom napraviti adekvatan uvod za ono što sledi – tri dana najveće trubačke fešte na svetu – 62. Dragačevski sabor trubača!

U okviru Sabora Glavnom pozornicom prodefilovaće najistaknutija imena trubačke muzike - Dejan Petrović Big band, Bojan Krstić, Elvis Bajramović, Dragan Pavlović, Marko Trnavac, Dejan Lazarević, Saša Krstić sa svojim orkestrima, kao i Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“. Poslednjeg saborskog dana održaće se takmičenje trubačkih orkestara finalista, a nastupiće i neka od najvećih imena srpske narodne scene. Tako će u nedelju, 13. avgusta, prava poslastica za ljubitelje narodnog melosa biti i nastup narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem i Aleksandrom Tirnanićem.

Veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva već je pristigao u Guču, te nema sumnje da će se i ove godine pevati i slaviti od ranih jutarnjih sati pa sve do kasno u noć.

Slične vesti Saznajte više_