sky preloader

Vesti

Proglašeni pobednici 62. Dragačevskog sabora trubača Guču posetilo pola miliona ljudi!

Lokacija Guča

Datum objavljivanja 13. August, 2023

Nakon pet dana nezaboravne fešte, spektakularnim desetominutnim vatrometom i uručenjem prestižnih saborskih nagrada završen je 62. Dragačevski sabor trubača. U konkurenciji 16 finalista, za najbolji orkestar proglašen je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja, dok je titulu najboljeg trubača poneo Bojan Ristić iz Vladičinog Hana. 

Tamkmičenjem trubačkih orkestara i Gala koncertom Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem i Aleksandrom Tirnanićem, atmosfera na stadionu sinoć je kulminirala, a Guča je tokom pet dana festivala zabeležila rekordnu posećenost, ugostivši čak pola miliona ljudi! Zahvaljujući saradnji Skymusic-a sa Opštinom Lučani, KC Guča i TO Dragačevo u organizaciji, Sabor je prevazišao sva očekivanja, a postavljeni su i novi strandardi realizacije manifestacije koja je od izuzetne važnosti za državu i srpsku kulturnu baštinu.

Kako je Guča izgledala sinoć pogledajte u videu:

Tokom trajanja festivala, Guča je postala muzičkim središtem Evrope i sveta, koje je privuklo nezapamćen broj stranih turista, koji su jednako uživali u svim sadržajima koje ova varošica nudi – igralo se i pevalo od jutra pa sve do duboko u noć, trubači su bili na svakom koraku, ulice su bile preplavljene ljudima tokom celog dana, a ugostiteljski objekti bili su popunjeni do poslednjeg mesta. 

Rekordna poseta zabeležena je i na stadionu na kom se odvijao glavni program, a sad već prepoznatljiva spektakularna audio-vizuelna produkcija Skymusic-a upotpunila je i fantastične nastupe majstora trube Dejana Petrovića i njegovog Big Band-a, Dejana Lazarevića, Saše Krstića i mnogih drugih, prethodnih saborskih dana. 

Saboru su prethodila dva fenomenalna koncerta Ace Pejovića i Aleksandre Prijović u Predsaborskim danima, sa zabeleženom rekordnom posetom od nekoliko desetina hiljada posetilaca. 

Na glavnoj bini na stadionu nastupali su i finalisti konkursa „Kako zvuči beat u Guči“ u organizaciji Skymusic-a - DJ ERKE, BALKAN LORD i DJ DAMNJAN, a BALKAN LORD, prema proceni stručnog žirija odneo je pobedu numerom „Antistress“.


Slične vesti Saznajte više_